Skip to content
pensioen-regelen-marjolein-hulshof

Je pensioen regelen

Als u tegenwoordig pensioen wilt opbouwen, moet u steeds meer het heft in eigen handen nemen. De overheid trekt zich op dit terrein in toenemende mate terug. In ruil daarvoor kunt u wel profiteren van diverse fiscale mogelijkheden. Wees tegelijkertijd alert op een mogelijk pensioentekort.

Wanneer is sprake van een pensioentekort?

De fiscus hanteert 70 procent van uw inkomen als een regulier pensioen. Als uw pensioen naar verwachting lager uitvalt, dan spreken we van een pensioentekort (of pensioengat).

Situaties die een pensioentekort veroorzaken

Tijdens uw leven bouwt u vaak ongemerkt een pensioentekort op. Herkent u een van de onderstaande situaties, dan geldt dat ook voor u:

Marjolein Hulshof - Hypotheekadvies

Wilt u een onafhankelijk en gedegen advies over uw pensioen? Dan plannen wij graag een consult met u in. In dit adviesgesprek nemen wij uw wensen en situatie door.

Ons advies: Dicht jouw pensioengat met fiscaal aantrekkelijke maatregelen

Vaak kunt u aan de oorzaak van een pensioentekort niet veel doen, het zijn gevolgen van levenskeuzes die u maakt. Aan het dichten ervan kunt u zéker iets doen. Wilt u inzicht in uw opgebouwde tekort, boekt u dan eens een consult. Daarin bekijken wij samen met u hoe u de door de fiscus aangeboden aantrekkelijke maatregelen actief kunt inzetten.