Skip to content
verbouwing-financieren-marjolein-hulshof

Verbouwing van jouw woning financieren

U woont prettig en heeft geen plannen om te verhuizen. Toch zou u graag iets veranderen aan uw woning. U wilt misschien een dakkapel plaatsen of uw tuin aanpakken. Bij een verbouwing komt er veel op u af. En u gaat bepalen hoe u de verbouwing gaat financieren: Gebruikt u uw eigen geld of verhoogt u uw hypotheek?

Hypotheek verhogen of spaargeld gebruiken?

Of u uw hypotheek verhoogt of uw spaargeld gebruikt, is vaak een lastige overweging. Dit heeft te maken met dat wat er geleend kan worden op je woning verandert door wetten en beleid. Het is ons inziens dan ook belangrijk dat u beide scenario’s naast elkaar legt. Zo kunt u de directe gevolgen en mogelijkheden zien. En ook een inschatting maken van de gevolgen op langere termijn.

 

Marjolein Hulshof - Hypotheekadvies

Wilt u een onafhankelijk en gedegen advies over uw hypotheek? Dan plannen wij graag een consult met u in. In dit adviesgesprek nemen wij uw wensen en situatie door.

Ons advies: Ga uw inschrijving bij het Kadaster na

Kijk in uw hypotheekakte goed na of u bij het afsluiten van uw hypotheek een hogere inschrijving bij het Kadaster heeft gedaan. Als u binnen dit bedrag verhoogt, kan het zo zijn dat u bijvoorbeeld geen nieuwe hypotheekakte hoeft op te laten maken. Dat bespaart u dan kosten.