Skip to content
hypotheek-marjolein-hulshof

Oversluiten van jouw hypotheek

Een verandering in uw persoonlijke situatie, een gewijzigde rentestand of de waardeontwikkeling van uw woning. Allemaal redenen om weer eens naar uw hypotheek te kijken. Het oversluiten van uw hypotheek kan in sommige gevallen een flinke besparing op de maandlasten betekenen.

Waarom zou je jouw hypotheek oversluiten?

Als uw persoonlijke situatie of uw doelstellingen zijn veranderd, kan dat ervoor zorgen dat opeens andere voordelen voor u gelden. Zulke veranderingen zijn bijvoorbeeld een nieuwe gezinssamenstelling een inkomenswijziging of de waarde van uw woning is toegenomen. Ook als de huidige rentestand veranderd is, kan oversluiten ervoor zorgen dat uw maandlasten lager worden.

Waarmee moet je rekening houden bij het oversluiten?

Oversluiten hoeft niet per se bij een andere bank. Wij kijken eerst naar de maximale mogelijkheden bij uw huidige geldverstrekker. Meestal is dat voordeliger dan extra kosten maken om naar een andere geldvertrekker te gaan.

Hoe korter de resterende, rentevaste periode van uw hypotheek is, hoe lager de kosten zijn die u betaalt voor het vroegtijdig aflossen. Uiteraard heeft ook het boete-rentepercentage dat uw geldverstrekker hanteert hier invloed op.

Buiten de boeterente die u moet betalen als u uw hypotheek oversluit, zult u kosten maken die gepaard gaan met het oversluiten. Denk aan notariskosten, advieskosten en taxatiekosten.

 

Marjolein Hulshof - Hypotheekadvies

Wilt u een onafhankelijk en gedegen advies over uw hypotheek? Dan plannen wij graag een consult met u in. In dit adviesgesprek nemen wij uw wensen en situatie door.

Ons advies: Breng eerst opbrengsten en kosten in kaart

Zorg dat u voor het oversluiten van uw hypotheek eerst eens goed kijkt wat de mogelijkheden bij uw huidige financier zijn. Dit kan u een kosten besparen. Zo hebt u precies inzichtelijk wat de opbrengsten en de kosten van oversluiten zijn. Kijk hierbij goed naar de korte én naar de lange termijn. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken. Als u het lastig vindt deze zaken in kaart te brengen, dan zijn wij u uiteraard graag van dienst.