Skip to content
Woning-financieren-marjolein-hulshof

Een andere woning kopen

Past uw huidige woning niet meer bij uw wensen? Of hebt u al een andere woning op het oog? Dan is het belangrijk dat u weet hoeveel u kunt besteden. Welke woning is voor u betaalbaar en welke niet? Als adviseur in hypotheken helpen wij u graag hierbij.

Exacte berekening door de hypotheekadviseur

De maximale hoogte van uw hypotheek hangt niet alleen af van uw eigen inkomen. Ook de waarde van uw huidige woning, uw huidige vermogen, uw lopende financiële verplichtingen, uw uitgavenpatroon en uw (toekomstige) gezinssituatie spelen een rol bij de bepaling van uw hypotheek. Wilt u echt eens weten hoeveel u maximaal kunt lenen en wat de gevolgen op termijn zijn? Maak dan eens een afspraak met ons.

Bijleenregeling bij terugkopen van een duurder huis

Een hypotheek is in Nederland nog vaak een zeer fiscaal gedreven en complex product. De rente is aftrekbaar, maar de voorwaarden wijzigen nogal eens door wetgeving. De overheid stelt elke keer de regels bij. En ook het beleid van financiers heeft invloed. Het is daarom raadzaam om uw hypotheek ieder jaar of om het jaar te bekijken.

Als u uw huidige woning verkoopt en een duurdere woning terugkoopt, dan is de Bijleenregeling op u van toepassing. De Bijleenregeling bepaalt dat de overwaarde op uw oude woning moet worden geïnvesteerd in uw nieuwe woning. Als u dit niet doet, heeft u geen renteaftrek over het niet-geïnvesteerde deel.

Marjolein Hulshof - Hypotheekadvies

Wilt u een onafhankelijk en gedegen advies over uw hypotheek? Dan plannen wij graag een consult met u in. In dit adviesgesprek nemen wij uw wensen en situatie door.